O kompaniji

Osnovan daleke 1871. godine, kao Prvo novosadsko sapundžijsko društvo, preraslo je u novosadsku fabriku sapuna i od 1923. godine posluje pod imenom Albus (ALBUS tvornica sapuna D.D. Novi Sad). Albus je u tom periodu bio jedan od najvećih proizvođača najkvalitetnijih toaletnih sapuna, ali i sapuna za pranje.

Kao posledica Drugog svetskog rata tokom koga je Albus radio za potrebe vojske, porušena je fabrika i onesposobljene su mašine. Međutim, već 1948. godine, fabrika je ponovo izgrađena, a kapacitet je povećan trostruko.

1961 godine Albus uvođenjem novih tehnologija osvaja proizvodnju deterdženata, 1975. godine se seli na novu lokaciju, u Industrijsku zonu, gde prerasta u modernu fabriku i gde se i danas nalazi.

Ključ svakog uspeha lidera u ovoj industriji je potpuni asortiman proizvoda za kuću :

  • Sredstva za negu veša
  • Sredstva za negu kuće
  • Sredstva za negu lepote
  • Sredstva za ličnu higijenu

Svaka vodeća svetska kompanija je već tada gradila svoj asortiman kao i fabrika ALBUS. Sedamdesetih godina XX veka, Albus doživljava procvat i udružuje se sa poznatim evropskim firmama (Yves Rocher iz Francuske, Baldoot iz Amsterdama) i zahvaljujući ovakvoj vrsti saradnje, Albus širi svoj asortiman kozmetičkih proizvoda.

80-tih godina Albus je osvojio i decu svojim izgledom Pega bebi i dečije kozmetike“. Kolekcija sadrži sve što je potrebno za negu bebe i odraslog deteta zadovoljavajući visokim kvalitetom i izgledom prema nameni proizvoda.

 
axal
bohor
every-day
max-citrus
palmira
pega
tas-all-in-house
tas
tri-zelje